Hoppa till innehåll

Rådgivning vårdnadstvist

 • av
rådgivning vårdnadstvist

Rådgivning vårdnadstvist – boka tid kostnadsfritt

Vi sätter alltid klientens bästa i främsta rummet och verkar för att Du som klient ska uppnå ett så gott resultat som möjligt. Varmt välkommen att kontakta oss om Du är i behov av juridisk hjälp. Första kontakten är alltid kostnadsfri. Kontakta oss här!

Om du tycker att det känns svårt att ha ett normalt samtal med personen som du har barn tillsammans med men vill skilja dig från så är du inte ensam. Det finns ju goda anledningar till att ni vill gå skilda vägar och det är mycket vanligt att uppleva svårigheter i att samtala om barnens framtida vårdnad.

En sak har ni ofta gemensamt och det är att ni vill era barns bästa. Om ni vill få ordning på frågor om barnens vårdnad utan onödiga bråk är en advokat en klok investering. Inte bara rent ekonomiskt då du med ett ombud kan undvika onödiga bråk och konflikter. För barnen är det givetvis mycket bättre om det går att komma överens på ett fredligt sätt. Det är också vårt mål som som er advokat & det kommer vi gå igenom under rådgivningen. Kan vi lösa er konflikt utan att ta den vidare till en rättslig process så är det att föredra. Vi försöker medla och hjälpa er att fatta beslut utan tingsrättens inblandning. Det är bara när det verkligen inte går på annat sätt som vi tar det vidare till rättsliga förhandlingar.

Vanliga frågor vi får under rådgivning vårdnadstvist

 • Vad krävs för att vinna en vårdnadstvist?
 • Vart vänder man sig vid vårdnadstvist?
 • Hur mycket kostar en vårdnadstvist?
 • Får pappan bara ta barnet från mamman?
 • Kan mamman neka delad vårdnad?
 • Hur lång tid tar en vårdnadstvist i tingsrätten?
 • Vem betalar rättegångskostnader vid vårdnadstvist?
 • Vem vinner en vårdnadstvist?
 • Hur bevisar man Umgängessabotage?

Här hittar du vanliga frågor & svar om vårdnadstvist

Viktiga begrepp att känna till
Vårdnad, bodelning, kvarsittanderätt… det snurrar av frågor i ditt huvud och här är förklaringar på begrepp som du bör känna till när du vill få hjälp med en vårdnadstvist i Stockholm.

Rådgivning vårdnadstvist
Rådgivning vårdnadstvist

De 3 viktigaste begreppen som vi kommer att hantera är:

 1. Umgänge – För det mesta har barnet rätt att umgås med båda föräldrarna. Vikten ligger på att barnet har rätt till umgänge med sina föräldrar och inte tvärtom.
 2. Boende – Det kan bli aktuellt med växelvist boende eller att barnen bor hos en förälder och enbart besöker den andre, till exempel på helger och då det blir skollov. Om en förälder inte är frisk eller bevisligen är våldsam så kan vi hjälpa till med att utreda bristande omsorgsförmåga som beslut om vårdnad, boende och umgänge sedan kan baseras på.
 3. Vårdnad – Ska ni ha delad vårdnad eller ska en förälder ha ensam vårdnad? Eller ska ni ändra från ensam vårdnad till gemensam vårdnad? Var ska barnet studera? Behöver barnet pass för att resa? Det här är frågor som behöver tydliga regler och tillvägagångssätt. Vi hjälper såklart till!

Bodelning
När ni går skilda vägar så behöver ni göra en bodelning där ni kommer överens om hur gemensamma tillhörigheter ska delas upp. Vi kan hjälpa er med bodelningen som en del av skilsmässoprocessen.

Vi är givetvis Ledamöter av Sveriges advokatsamfund. Kontakta oss här!

Fri rådgivning
close slider  Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du detta. View more
  Helt okej för mig!